Når bedrifter ser etter måter å forbedre kontantstrømmen på, kan de stå overfor to lignende, men forskjellige løsninger: factoring og fakturakjøp. Selv om begge metodene involverer å selge kundefordringer til et factoringselskap, er det noen viktige forskjeller mellom dem.

Factoring innebærer at du overfører fakturaene dine til et factoringselskap, som deretter forskutterer en del av fakturaens verdi, vanligvis mellom 70-90 %. Factoringselskapet tar på seg ansvaret for å følge opp kunden og sørge for at fakturaen betales. Imidlertid har du fortsatt risikoen for at kunden ikke betaler, med mindre du har en avtale om kredittsikring. Factoring er fleksibelt og kan tilpasses bedriftens behov, men du må være villig til å betale gebyrer og renter for tjenesten.

Fakturakjøp er en mer omfattende løsning, der factoringselskapet kjøper hele fakturaen til en redusert pris og tar på seg hele risikoen for innkrevingen. Dette kan være en god løsning for bedrifter som vil eliminere risikoen for tap på fordringer, men det er ofte dyrere enn factoring, siden factoringselskapet tar over hele risikoen. Fakturakjøp passer best for bedrifter som har behov for rask kapital og ikke ønsker å bruke tid på fakturaoppfølging.

Hvilken løsning passer best for deg? Hvis du er usikker på om factoring eller fakturakjøp er riktig for din bedrift, søk her for en grundig vurdering av alternativene. Våre eksperter kan hjelpe deg med å velge den løsningen som best balanserer kostnader, risiko og behov for likviditet, slik at du kan drive virksomheten din med færre bekymringer om kontantstrøm.

Søk lån til din bedrift her